Prajitura cu mousse de cappuccino

de _Alina_ in Prajituri, 27 Oct 2012 | 8028 vizualizari

 

Va place cappuccino? Ei bine, pe mine ma innebuneste... asa ca am facut aceasta prajitura delicioasa cu mousse de cappucino, pe care va invit sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar tos
  • 3 lg cu varf amidon din porumb
  • 3 lg cu varf faina de grau
  • 3 lg cu varf cacao neagra
  • Mousse:
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar brun
  • 5 lg zahar tos
  • 20 g unt
  • 1 lg smantana (12% grasime)
  • 3 plicuri cappuccino
  • 5 lg de apa calda
  • ..........
  • ciocolata neagra
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de cappuccino:

   1. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana de zahar, si galbenusurile cu restul de zahar (pana formeaza o spuma densa).   

    2. Amestecam galbenusurile cu albusurile usor, cu ajutorul unei spatule. Incorporam faina, amidonul si cacaoa cernute in compozitie amestecand usor cu spatula.

   3. Punem compozitia intr-o tava (20 x 30 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit 5 min la 210°C  dupa care reducem la 190°C timp de 30 min (sau pana cand iese scobitoarea curata).

    4. Ca sa preparam mousse-ul procedam astfel: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu 3 lg de zahar brun, iar galbenusurile cu 2 lg de zahar tos. Intr-un vas punem 3 lg zahar tos su 2 lg de apa si lasam la foc mic invartind in el continuu pana cand scade la 1/2 lichidul. Incorporam siropul fierbinte in albusuri cu ajutorul mixerului.
    5. Punem galbenusurile intr-un vas pe baie de abur, si batem pana cand compozitia se ingroasa, se adauga untul si mai batem 2-3 minute, adaugam apoi smantana si amestecam. Luam compozitia de pe aburi si adaugam cele 3 plicuri de cappuccino amestecate cu 2 lg de apa. Incorporam apoi albusurile in compozitia de galbenusuri cu ajutorul un unei spatule.

6. Blatul il ungem cu putin sirop (de care aveti la indemana, dar merge si fara) apoi punem mousse-ul, iar deasupra punem ciocolata razuita.

   

TIPS-URI

1

Am facut si o varianta (blatul cu 5 oua si doar cu faina) umpluta tot cu acelasi tip de mousse a acestei prajituri. La a doua varianta am batut albusurile pentru mousse pe baie de abur numai cu zahar, n-am mai facut sirop si tot a iesit grozav.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si sos de ciocolata