Prajitura cu mousse de mere

de mimmi in Prajituri, 29 Mai 2011 | 3988 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente Blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri colorant rosu alimentar
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Pentru mousse de mere:

  • 5 mere
  • 100 ml frisca lichida [ eu am pus numai 50 ml frisca dar mai bine puneti 100 :) ]
  • 10 g gelatina
  • 1 baton scortisoara(sau pudra)
  • 3-4 linguri zahar depinde cat de dulci sunt merele

Pentru crema ganache:

  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de mere:

Separam ouale,amestecam galbenusurile cu 3 linguri zahar si adaugam 2 linguri colorant . Batem albusurile tare cu 2 linguri apa si un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute. Amestecam cu dosul unei linguri. Punem compozitia intr-o tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina,lasam blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp pregatim crema ganache: Topim 50 g ciocolata in 50 ml frisca lichida.

Punem crema la frigider pana se raceste dupa care amestecam cu 50 ml frisca lichida batuta bine si mai lasam la frigider pana pregatim mousseul de mere.

Curatam merele de coaja,le punem intr-o cratita cu putina apa la fiert. Cand da in clocot adaugam zaharul si batonul de scortisoara si lasam sa fiarba pana se inmoaie merele. Le lasam la racit intr-o strecuratoare dupa care le pasam intr-un blender. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece . Batem frisca bine bine,adaugam gelatina si piureul de mere si punem putin la frigider. Insiropam blatuul cu siropul ce a ramas de la mere,intindem un strat uniform de crema ganache si peste mousseul de mere.

Decoram cu ciocolata topita intr-un strop de apa,sau fiecare dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu banana