Prajitura cu nuca

de luminita20_2006 in Prajituri, 29 Mar 2011 | 5260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • - 150 gr nuca macinata
  • -3 linguri faina
  • - 1 praf de copt
  • - 150 gr zahar pudra
  • - 1 plic zahar vanilat
  • Crema
  • -250 gr unt
  • -100 gr nuci
  • -200 gr zahar pudra
  • -2 plicuri ness
  • -2 galbenusuri
  • Glazura
  • -150 gr ciocolata neagra
  • -125 ml frisca
  • -nuci pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Blat:

Nucile se prajesc la cuptor (atentie sa nu le ardeti) apoi se piseaza, (reteta de baza zile sa fie maruntite praf, mie imi place sa simt nuca asa ca am lasat si bucati un pic mai mari). Se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma apoi se aduga zaharul pudra, dupa care se pun galbusurile pe rand, zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt, iar la final nuca. Se toarna toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor 30 min -180 C.

Crema:

Untul se bate cu zaharul pana cand obtinem o spuma apoi se aduga galbenusurile, nessul si apoi nucila macinate sau taiate.

Glazura:

Se pune frisca cu ciocolata pe foc si se amesteca pana cand se topeste ciocolata .

Pe blatul racit se pune crema apoi glazura de ciocolata si se pun jumatati de nuci. Am caramelizat niste zahar, apoi am trecut nucile pentru decor prin el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Regina Maria, Reteta Regala pentru un Deliciu Traditional si Eleganta Culinara