Prajitura cu nuca

de Zamfira in Prajituri, 24 Dec 2012 | 9729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 350 g faina
  • 50 g unt
  • 150 g miere (3 linguri)
  • o lingurita bicarbonat
  • 2 oua
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 500 ml smantana
  • 200 g zahar pudra
  • 400 g nuca macinata
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar (caramelizat)
  • 1/2 pahar cu apa
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura otet
  • o bucatica de unt(50 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Pregatirea foilor: amestecam faina cu untul, mierea, bicarbonatul si ouale intregi. Framantam aluatul si intindem pe rand 3 foi. Le coacem pe fundul unei tavi de prajitura pe care punem hartie de copt sau ungem cu unt si tapetam cu faina. Timp de coacere: 5-7 minute. Foile vor fi foarte subtiri si fragede, atentie sa nu le ardeti. Lasam foile sa se raceasca complet inainte sa le ungem cu crema

Pregatirea cremei: Amestecam smantana cu untul la temperatura camerei, adaugam treptat zahar pudra si nuca macinata.

Siropul: caramelizam 4 linguri de zahar tos, cand am obtinut o culoare de chihlimbar adaugam cu grija 1/2 pahar cu apa si lasam sa se topeasca zaharul caramelizat complet.

Insiropam foile si le ungem cu crema. 

Ultima foaie o vom unge cu glazura de ciocolata.

Pregatirea glazurii: fierbem(2-3 minute): zahar pudra, cacao (le cernem inainte) cu apa si otetul, oprim fierberea si adaugam bucatica de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si cafea