Prajitura cu nuca ,ciocolata si crema caramel

de Ligia Bxl in Prajituri, 21 Ian 2014 | 30984 vizualizari

 

O prajiturica buna la o cafea sau un ceai! :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat ai nevoie de:
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr ciocolata alba
Pentru crema ai nevoie de:
  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri apa
  • 200 gr nuca prajita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca ,ciocolata si crema caramel:

Blatul:

Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi treptat nuca macinata,faina si praful de copt.

Torni compozitia intr-o tava(36/27 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor ptr 25 minute.

Dupa ce s-a copt,scoti blatul si razi ciocolata alba imediat.

Cat timp se raceste faci crema.

Crema:

Freci galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin ca o spuma.

Caramelizezi apoi zaharul ramas,adaugi untul si apa si fierbi totul la foc mic.

Pui apoi si galbenusurile,amesteci repede,presari nuca taiata si prajita.

Omogenizezi si lasi pe foc pana se ingroasa crema.

O iei de pe foc,o lasi putin sa se raceasca,apoi o intinzi repede peste blat si o dai la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca ,ciocolata si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dana :)