Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello)

de Adinacarla in Prajituri, 16 Mai 2010 | 12433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 250gr zahar
  • 100g nuca cocos
  • 5 linguri faina
  • 1 praf copt
  • zeama lamaie
  • Crema
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 ling faina sau amidon
  • 400 ml lapte
  • 200g unt
  • 1 esnta vanilie
  • décor
  • 30gr cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello):

Blat
Albusurile se bat spuma tare , se pune zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul .Se adauga 100g nuca cocos, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Crema
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga 200 ml lapte, se amesteca in continuare apoi se adauga faina sau amidonul(eu am folosit amidon) amestecat in prealabil cu cei 200 ml lapte si esenta de vanilie sau suc de lamaie .Se fiebe pe aburi pana se ingroasa.
Dupa ce s-a racit putin , se adauga untul Crema se intinde deasupra baltului, se presara nuca de cocos si se da la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Adinacarla 1

16.05.2010, 18:57

asa-i e chiar buna...nu ma steptam sa fie asa buna...aproape ca nu mai am...

nadina73 1

16.05.2010, 19:18

super buna trebuie sa fie ,felicitari 5 furcu

Adinacarla 1

16.05.2010, 20:39

multumesc nadina pentru furculite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Goffre acrisoare