Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

de GretaRachita in Prajituri, 6 Ian 2014 | 8304 vizualizari

 

Norisorul meu de ciocolata, un mixt de bunatati: cocos, alune, ciocolata... Dar cat de frumosi pot sa fie norii?
V-ati oprit vreodata sa ii priviti? Cand eram micuta stateam ore in sir cu ochii lipiti de nori. Fiecare imi dadea impresia ca ar fi semanat cu ceva, cu cineva. Imi imaginam cate o poveste pentru fiecare nor in parte. Imi placea sa vad cu isi schimbau forma, directia. Imi creau impresia de libertate absoluta.
Fiind in concediu, in dimineata aceasta am facut ceva ce imi lipsea foarte mult: am privit norii... printre acestea era un norisor ce imi dadea impresia de dulce, de bun, de imbietor facandu-mi pofta de aceasta prajitura.

Norisorul meu de ciocolata

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1+1/2 pahar de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de faina
  • esenta rom
  • 200 g cocos
  • 200 ml smantana dulce
  • 160 g ciocolata cu alune de pamant intregi
  • 1 nuca de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata:

Tapetam o tava de 25-30 cm cu hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei.

Mixam bine galbenusurile cu 3/4 pahare de zahar + esenta de rom + cacaoua+ faina si turnam amestecul obtinut in tava. Batem albusurile spuma pana a obtine o compoztie tareaceasta crema peste blatul de cacao, in tava. Dam totul la cuptor preincalzit, la 180 grade pentru circa 30/40 minute. Incercam cu scobitoarea pentru a vedea cand este copt (cand nu ramane nimic lipit de scobitoare, putem scoate prajitura din cuptor).

Punem intr-o cratita pe foc mediu smantana impreuna cu ciocolata rupta in bucatele mici. Amestecam pana ce se topeste ciocolata, fara a face compozitia sa fiarba. Adaugam untul.

Lasam sa se raceasca putin glazura (sa nu fie fierbinte) si ungem prajitura deasupra cu aceasta glazura. O dam la figider pentru aproximativ o ora.

Trecuta o ora, scoatem prajitura din frigider si o taiem in patratele. Si iata norisorii nostri de cocos "ciocolatosi" ... o minune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

luitza 1

09.01.2014, 11:44

buna praji, dar unde ai pus nuca de cocos??

cristinasimona 1

10.01.2014, 17:14

nu vad unde e nuca de cocos in prajitura...banuiesc ca se amesteca nuca de cocos in albusul batut spuma

GretaRachita 1

12.01.2014, 17:28

Exact fetelor. Nuca de cocos se amesteca impreuna cu albusurile. Modific imediat reteta. Mi-a scapat. Va pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie de Dobos