Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea

de trifadalia in Prajituri, 26 Oct 2016 | 4984 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foaie:
  • 250 gr faina
  • 140 gr untura,
  • 70 gr zahar,
  • 1ou,
  • 1plic praf de copt,
  • smantana cat cuprinde
  • Blat :
  • 6 oua ,
  • 250 gr zahar,
  • 200 gr nuci macinate ,
  • 3 ling faina.
  • Crema:
  • 100 ml cafea naturala,
  • 150 gr zahar
  • 2 ling cacao,
  • 3 galbenusuri,
  • 150 gr zahar pudra,
  • bombonele decorative
  • gem de capsuni
  • gem de visine
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea:

Se face o foaie din igredientele de mai sus care se intinde in tava peste ea se pune gem de capsuni si visine sparte.  

Se face un blat din ingredientele de mai sus si se toarna peste visine, apoi se coace la foc potrivit cam 30-35 minute.
Cafeaua naturala se fierbe cu zaharul si 2 ling cacao.Cand s-a racit se amesteca cu galbenusurile si  zaharul pudra si la urma 1 pachet de rama sau unt.  
Crema se pune peste prajitura racita si se orneaza cu bombonele de ciocolata sau ciocolata razuita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca