Prajitura cu pere si branza de vaci

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 16 Sep 2016 | 4037 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de La Ancuta, dar parca tot prajitura ei a fost mai buna, probabil pentru ca a ei a fost cu mere si a fost mai aromata, iar la ea nici nu am sesizat branza, deci depinde de ingredientele folosite. Cred ca ea a folosit si o tava mai mare, dar mie mi s-a parut aluat insuficient pentru o tava mare, asa ca am pus aluatul intr-o tava mai mica, iar stratul de branza a fost automat mai gros.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 375 g faina;
  • 185 g zahar;
  • un praf de sare;
  • un plic de zahar vanilat;
  • 185 g unt topit.
  • Umplutura cu pere:
  • 1 kg pere curatate de coaja si seminte;
  • 7 linguri zahar;
  • o lingurita scortisoara.
  • Crema de branza:
  • 150 g unt moale;
  • 125 g zahar;
  • esenta de pere;
  • doua oua;
  • 450 g branza de vaci;
  • un plic de praf de budinca cu gust de vanilie.
  • Dimensiune tava: 20 x 30 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si branza de vaci:

Se incepe cu umplutura de pere, astfel: perele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca, apoi se amesteca cu o lingurita de scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pregateste aluatul, amestecand toate ingredientele cu mana pana cand se obtine o compozitie nisipoasa.

Intr-o tava unsa cu unt se pune 3/4  din aluat si se apasa bine cu podul palmei. 

Se pregateste crema de branza, astfel: se mixeaza untul moale pana cand devine cremos, apoi se adauga zaharul si esenta de pere. Se mixeaza, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul, dupa care se adauga branza si praful de budinca si se omogenizeaza.

Peste aluatul din tava se adauga umplutura de pere, apoi crema de branza, iar la final aluatul ramas, presarandu-l pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta