Prajitura cu piersici

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 19 Sep 2010 | 7230 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 375g făină
  • 200 g zahăr tos
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ linguriţă de sare
  • 225 unt/margarina, rece
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 5 cani cubulete sau felii de piersici (aproximativ 7 piersici, decojite)
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 60 g făină
  • 200 zahăr tos
  • ¼ linguriţă de sare
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

1. Se incalzeste cuptorul la 375 grade.Tapetati o tava cu hartie de copt.

2. Pentru aluat: Frecati untul taiat bucatele cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa.Se adauga oul si se omogenizeaza,iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Aluatul se imparte in 2.O parte se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava tapetata cu hartie,iar cealalta jumatate se da la frigider.

3. Pentru umplutura:se taie piersicile cubulete (sau felii)si se pun într-un castron mare si se stropesc cu suc de lamaie. Se amestecă uşor. Într-un bol separat amesteca împreună făină, zahăr, sare, scorţişoară şi nucşoară. Se toarnă peste piersici şi se amestecă uşor.
4. Imprastie amestec de piersici în mod egal in tava.Deasupra piersicilor se pun bucatele din aluatul ramas

5. Coaceţi în cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute, sau până când partea de sus este uşor maro. Se lasa sa se răcească complet înainte de a tăia în pătrate

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Intercontinental