Prajitura cu piersici

de Lau in Prajituri, 29 Iun 2013 | 9796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 1/2 cescuta ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 5 piersici
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Spalam piersicile, le taiem in 4 ca sa scoatem samburii

Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin ca o spuma lucioasa,

Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugam laptele si omogenizam,

Adaugam galbenusurile peste albusuri,faina cernuta si praful de copt,amestecam cu o lingura cu miscari usoare,

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,

Asezam deasupra bucatile de piersici (scurse de zeama)

Dam la cuptorul incalzit cca 40 minute, pana trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca putin in tava dupa care o scoatem pe un gratar ca sa se raceasca complet,

Se pudreaza cu zahar si se portioneaza,

TIPS-URI

1

Aluatul are consistenta unui chec

2

Piersicile se pot curata de coaja

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici