Prajitura cu portocale

de _Alina_ in Prajituri, 30 Ian 2013 | 4869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua (marimea XXL)
  • 110 g zahar tos
  • 100 g zahar brun
  • 215 g faina de grau
  • 26 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 25 ml ulei de palmier
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la 2 portocale
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 1 lg zahar tos
  • 1 portocala
  • Glazura
  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • 2 lg miere poliflora
  • 3 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

  Blat

 1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

 2. Separam abusurile de galbenusuri.

 3. Batem albusurile cu 110 g zahar tos, pana cand zaharul se dizolva.

 4. Batem galbenusurile cu zaharul brun, pana cand isi maresc considerabil volumul.

 5. Inglobam in galbenusuri uleiul de palmier si sucul de portocala.

 6. Incorporam albusurile spuma in galbenusuri, usor, cu ajutorul unei spatule.

 7. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt. Incorporam ingredientele uscate, putin cate putin, in cele umede folosind o spatula de silicon. In final inglobam si coaja de portocala.

 8. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt. Introducem in cuptor timp de 30-40 minute. Faceti testul scobitorii, daca iese curata inseamna ca blatul e copt.

    Sirop

 1. Punem apa amestecata cu zaharul si portocala taiata in felii la fiert pentru 5-8 min.

 2. Oprim focul, punem coaja de portocala si o lasam in  sirop pana cand acesta se raceste.

 Pentru glazura am folosit aceasta procedura descrisa aici.  Daca nu vreti sa va complicati prea tare puteti folosi o glazura simpla de ciocolata.

 Asamblare:

Dupa ce s-a racit, taiem prajitura (7x8 cm), o insiropam(eu am pus cate 1 lg de sirop pentru fiecare bucata, voi puteti pune cat preferati) si apoi o glazuram.

 

TIPS-URI

1

Din cauza caldurii si transportului glazura nu a rezistat asa ca va recomand sa folositi o glazura de ciocolata daca aveti de gand sa o faceti cadou. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata