Prajitura cu prune si bezea

de marieta in Prajituri, 19 Sep 2011 | 9742 vizualizari

 

tot de sezon

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 albusuri,
  • 7 galbenusuri,
  • 6 linguri fructoza,
  • 100g unt topit,
  • 1 praf de copt,
  • 1 vanilie,
  • coaja de lamaie si esenta de lamaie,
  • 100ml iaurt gras,
  • un praf de sare,
  • 9 linguri de faina.
  • 1kg prune desfacute in jumatati,
  • 4 albusuri,
  • 5 linguri fructoza,
  • o lingura de suc de lamaie
  • un plic zahar vanilat,
  • esenta de lamaie cateva picaturi.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea:

Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat galbenusurile se freaca bine cu fructoza ,praful de copt, vanilia si lamaia, apoi se pune untul topit dar rece, si iaurtul. Se pune amestecul peste albusuri, se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu telul. Se toarna in tava tapetata cu hartia de copt, apoi se aseaza jumatatile de prune si se da la cuptor la foc mare, care dupa 10 minute se face mijlociu.

Intre timp se bat cele 4 albusuri spuma tare, se adauga fructoza tot cate o lingura mixand intruna, apoi vanilia si la urma lingura de zeama de lamaie. Se bate pana s-a topit de tot fructoza.

Se probeaza prajitura daca s-a copt si se pune deasupra bezeaua si se mai da la cuptor la foc mic pana se rumeneste un pic bezeaua deasupra.

Rece se taie in bucati cu cutitul udat in apa rece. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mamaieelena 1

20.09.2011, 15:41

f buna si aspectoasa

marieta 1

20.09.2011, 22:46

i tie ainutzica!! multumesc mamaieelena!!

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:49

super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stea cu portocale si sarlota