Prajitura cu ricotta, clatite si iaurt grecesc (reteta cu nr 200)

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Mai 2013 | 6135 vizualizari

 

Vroiam ceva racoros,dar si cu ceva ''blat'' si m-am gandit eu sa fac combinatia asta,clatite,ricotta si iaurt grecesc.

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite
  • 200 g iaurt grecesc
  • 2 oua
  • 25 g zahar
  • 25 g unt
  • 150 g faina
  • 75 ml lapte
  • Pentru ''crema''
  • 250 g ricotta
  • 200 g iaurt grecesc
  • 200 g capsuni
  • 15 g gelatina
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml smantana pt.frisca
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic de intaritor frisca
  • 20 g pepite ciocolata
  • frisca pentru ornat
  • nutella pentru umplut clatitele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta, clatite si iaurt grecesc (reteta cu nr 200):

Mai intai am facut clatitele. Cele 2 oua le-am mixat cu zaharul pana au devenit spumoase, am adaugat untul topit ,iaurtul si faina .Am subtiat cu laptele. Am copt 9 clatite, doar 6 le-am folosit la compozitie.

Cele 3 oua cu 200 g de zahar pe baie de abur pana se ingroasa. Gelatina se hidrateaza cu 50 ml apa rece si se adauga in galbenusuri dupa ce le-am lasat 10 minute sa se raceasca. Ricotta o amestecam cu 2 pliculete de zahar vanilat, apoi adaugam iaurtul, omogenizam. Peste aceasta compozitie turnam ouale cu gelatina si la final frisca batuta bine cu 2 pliculete de zahar vanilat si un pliculet de intaritor de frisca. Punem in compozitie si 20 g de pepite de ciocolata.

Clatitele le umplem cu nutella, dupa ce s-au racit. Capsunile le taiem in doua. Intr-o tava mai mica (fiecare pune in ce vas vrea) punem folie alimentara, pe fundul ei asezam capsunile, turnam un strat din compozitie ,apoi asezam clatitele si peste ele alt strat din compozitie. Dam la rece cca 2-3 ore. Cand s-a inchegat rasturnam pe un platou si ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta, clatite si iaurt grecesc (reteta cu nr 200)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
O noapte la Venetia