Prajitura cu stafide, nuca si ness

de Sidy in Prajituri, 9 Iul 2011 | 5361 vizualizari

 

Imi place prajitura aceasta ca se face foarte repede , este usor de facut si merge excelent dimineata linga o cafeluta sau linga un pahar cu lapte....
Se poate face foarte usor in blender.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 2 lingurite praf scortisoara
  • 6 oua
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 100 ml apa minerala
  • 50 g nuci macinate
  • 1 ceascuta ulei
  • 5 lingurite ness
  • 100 g stafide
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu stafide, nuca si ness:

Stafidele le punem la inmuiat in apa cu esenta de rom.

 Ouale intregi le spargem pe rand intr-o cana,  apoi le punem in blender impreuna cu zaharul, nesul si scortisoara.Amestecam bine 1-2 minute si turnam uleiul in fir subtire.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o punem in blender peste oua si mixam iar 2-3 minute.
O tava mica( 22cm X 35cm) o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu putin unt sau ulei iar in ea rasturnam coca obtinuta peste care presaram nuca si stafidele .
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 15 minute , reducem focul la potrivit( 140 grade C) pentru inca 15 minute aproximativ.
Testam aluatul cu scobitoarea sa vedem daca este copt.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava apoi o taiem si o asezam pe farfurie.
Cine doreste prajitura sa fie mai dulce o poate pudra cu zahar praf deasupra.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu stafide, nuca si ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

09.07.2011, 20:39

ce combinatie super ai facut Sidy

horia 1

09.07.2011, 20:47

imi place!un deliciu garantat.felicitari !

MotanLaOale 1

09.07.2011, 23:17

buna la o cafeluta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mucenici in caramel