Prajitura cu struguri si nuci

de Dana_Retetegg in Prajituri, 15 Noi 2012 | 4935 vizualizari

 

E prajitura perfecta, rapida, pufoasa si aromata. E chiar o prajitura de toamna datorita alaturarii strugurilor si nucilor, o combinatie excelenta :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingura pesmet,
  • 1 lingura ulei,
  • 4-5 linguri faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt stins in 1 lingura otet,
  • 1 praf de sare,
  • struguri (cam oricat doriti sa puneti, dar nu mai mult de 1/2 din compozitia prajiturii),
  • miez de nuca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu struguri si nuci:

Am separat cele 6 oua. Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare si zaharul vanilat.  

Galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana au devenit crema.  

Am pus apoi treptat albusurile peste galbenusuri, amestecand usor cu o spatula.  

Cand au fost incorporate definitiv albusurile, am pus praful de copt stins cu otet, pesmetul si faina. Am omogenizat bine cu mixerul. Am adaugat si lingura de ulei si am omogenizat din nou.  

Intr-o tava (de chec a fost a mea) am pus hartie de copt. Am turnat amestecul si am nivelat deasupra.  

Apoi am pus uniform bobitele de struguri, care evident s-au dus pe fundul tavii (mie sincer asa imi place, cand tai feliile sa-i vad la margine). Daca vreti sa aveti fructe in intreaga prajitura, pudrati fructele cu putina faina inainte sa le adaugati in compozitie.  

Am pus tava la cuptor (preincalzit) la foc mic timp de 10 minute. Apoi am scos si am adaugat miezul de nuca deasupra.  

Am mai pus pentru inca 20 de minute in cuptor.  

Nu a mai fost nevoie sa fac test cu scobitoarea fiindca prajitura s-a rumenit uniform si mi-am dat seama ca e gata.  

Am scos prajitura din tava si din hartia de copt si am lasat-o cateva minute sa se raceasca inainte sa o feliez. Am servit-o cu inghetata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu struguri si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu struguri din compot