Prajitura cu visine

de Sidy in Prajituri, 12 Mar 2011 | 11334 vizualizari

 

Stiu ca sunt o multime de retete pentru aceasta prajitura...
Am sa vi-o dau si eu pe a mea.O reteta simpla de facut, pufoasa si tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 450 g zahar
  • 500 g faina
  • 3/4 pahar ulei
  • 1 pahar apa minerala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 kg visine proaspete cu simburele scos( sau visine puse pentru iarna in borcan, tot fara samburi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat bine cu zaharul 10 minute, pina isi dubleaza cantitatea.

Se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, apa si faina treptat, invirtindu-se mereu. Praful de copt se amesteca cu faina.
Albusurile batute bine spuma se incorporeaza in aluat ,invirtindu-se usor.
In tava unsa si tapetata cu hirtie de copt se pune coca, peste care punem visinele.
Dam la cuptorul dinainte incalzit  la 180 grade C pina face o crusta maronie deasupra.
Se taie, dupa ce s-a racit, si se pudreaza cu zahar deasupra.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

13.03.2011, 20:19

am si eu niste visine la congelator, tb sa fac ca e tare buna

mamaieelena 1

14.03.2011, 00:30

adry88 1

09.06.2011, 15:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea