Prajitura "Cuburi de lapte"

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 74964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema de lapte :
  • 1 litru lapte
  • 100 gr. amidon
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 250 gr. margarina la temp. camerei
  • 150 gr. zahar pudra
  • Glazura :
  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 5 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 gr. margarina
  • Blat: 
  • Am folosit foi de piscot din comert
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Cuburi de lapte":

CREMA: Amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar + amidonul. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana da in clocot. Reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa daca. atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit.

Mixam margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte

GLAZURA : Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.

Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.

Am avut 4 foi si am pus de 4 ori crema+ glazura.
Am adunat multa crema+glazura de pe margini, le-am amestecat si am facut niste tentative de aveline. 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Cuburi de lapte"" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Browniess cappucino