Prajitura "Daca n-ai oua" :)) (nr 200)

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 12 Aug 2012 | 12389 vizualizari

 

Ca sa continui seria de rasete din data de 10 august de la prima seara a intalnirii minunate a bucatarasilor, va prezint pentru nr. 200 o reteta inedita ce va folosi tuturor celor fara oua :)))) in frigider. Tot omu' mai ramane si fara, cele de cumparat uneori sunt de o calitate indoielnica sau romanul credincios vrea sa tina post! Mentionez ca nasa care a botezat aceasta bunatate dulce este MAMA (dam vina pe mama pentru ideile nebune :)) >:) ) care si acum crapa de ras.

Gata cu gluma, sa trecem la lectia serioasa acum! Ideea de baza: fiecare ou se poate inlocui cu o banana mare, bine coapta. In general, cel putin pandispanurile incercate pana acum, ies foarte bune si aromate! Sa trecem la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 3 banane mari si bine coapte
  • 225 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 200 ml ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 ml lapte de soia/apa
  • 15 g praf de copt
  • 450 g faina
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Daca n-ai oua" :)) (nr 200):

Bananele se paseaza bine apoi se adauga zaharul si se mixeaza la viteza mare.  Uleiul se adauga ca la maioneza, in fir subtire, laptele/apa la fel + esenta. La final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

Deasupra se pun fructele alese, noi am vrut caise si afine.

Se coace la 180 C.

 

TIPS-URI

1

Daca fructele sunt prea acre, la servire se poate pudra cu zahar.

2

Pentru aceasta cantitate am folosit o tava de 35x45 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Daca n-ai oua" :)) (nr 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

diaconta 1

05.09.2013, 15:08

Ca sa continui seria de rasete din data de 10 august de la prima seara a intalnirii minunate a bucatarasilor, va prezint pentru nr. 200 o reteta inedita ce va folosi tuturor celor fara oua )) in frigider. Tot omu' mai ramane si fara, cele de cumparat uneori sunt de o calitate indoielnica sau romanul credincios vrea sa tina post! Mentionez ca nasa care a botezat aceasta bunatate dulce este MAMA (dam vina pe mama pentru ideile nebune ) care si acum crapa de ras. Gata cu gluma, sa trecem la lectia serioasa acum! Ideea de baza: fiecare ou se poate inlocui cu o banana mare, bine coapta. In general, cel putin pandispanurile incercate pana acum, ies foarte bune si aromate! Sa trecem la treaba
))))))))))))))
vai Anusca mea draga,tare as mai fi vrut sa te vad si anul asta
"fiecare ou se poate inlocui cu o banana" mie nu-mi plac bananele ,deci ce pun?
"Tot omu' mai ramane si fara" CORECT ) mai ales cand nici nu te astepti
"o reteta inedita ce va folosi tuturor celor fara oua ))"
a nu se include aici si domnu' Adrian Nastase,ca-i incurcam socotelile

Ina 1

05.09.2013, 18:25

Cu alte cuvinte... Cine n-are oua, macar banana sa aiba ) Mare si coapta, cica

Valclaudia 1

05.09.2013, 22:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in valuri-post