Prajitura de 4 Mai.....vreau

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Mai 2017 | 5773 vizualizari

 

E cu dedicatie prajitura asta, pentru un prieten, am anticipat un pic chestia cu '' Mai.... vreau''....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua mari
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata neagra
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 8 foi de gelatina
  • 400 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 1 borcan de 800 g cu visine pentru prajituri
  • Crema pentru decor
  • 200 g ciocolata neagra
  • 300 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 300 ml frisca
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de 4 Mai.....vreau:

Blat : Ciocolata am rupt-o bucatele si am pus-o intr-un castron, pe baie de aburi, am adaugat untul si am amestecat pana ciocolata s-a topit. Lasam sa se raceasca putin, apoi incorporam galbenusurile mixand bine. Separat, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Peste ciocolata cernem faina si praful de copt si le incorporam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt, 26/36 cm, turnam compozitia in tava, dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine.

Dupa ce s-a racit, tapetam tava in care am copt, cu folie alimentara, asezam blatul si siropam cu siropul de la visine. Visinele le taiem in patru. Apoi ne apucam de crema. Mixam 400 ml de frisca lichida pana obtinem o frisca consistenta, peste care adaugam mascarponele si omogenizam.

Separat, punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron, punem galbenusurile cu zaharul si laptele  pe baie de aburi, amestecam pana incepe sa se ingroase. Dam de pe foc, stoarcem gelatina si o incorporam bine. Acest amestec il omogenizam cu frisca si mascarponele. Apoi adaugam visinile si turnam totul in tava peste blat. Dam tava la frigider pentru cateva ore.

Cat sta la frigider tava, rupem ciocolata, adaugam 300 ml frisca lichida, pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata, atentie sa nu dea in fiert, se omogenizeaza, apoi se lasa la rece. Separat, se mixeaza 300 ml frisca lichida pana obtinem o frisca, nu foarte tare. Dupa ce s-a intarit ciocolata cu frisca, o mixam, si incorporam frisca batuta. Cu aceasta crema obtinuta, ornam prajitura.

Dupa ce crema s-a intarit, scoatem prajitura din frigider, scoatem din tava prajitura o portionam cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Fiecare prajitura o ornam cu crema de ciocolata cu ajutorul unui posh.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de 4 Mai.....vreau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Catalina L 1

08.05.2017, 21:06

excelenta , si eu ...vreau

oanapl 1

08.05.2017, 22:59

Si eu as mai vrea o feliuta ca arata prea bine!

kytz 1

08.05.2017, 23:14

Ce prăjitură bună!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema fina de nuca