Prăjitură de banane cu pepene galben

de ionix in Prajituri, 7 Mar 2010 | 7527 vizualizari

 

Reteta este o adaptare din ceea ce am gasit prin caietelul cu retete :D

 

INGREDIENTE

Blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu ulei
  • Coaja de la o lamaie
  • O lingurita praf de copt
  • Faina cat cuprinde (cira 300 g)
    Sirop:  
  • 100 ml cu apa
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Zeama de la o lamaie
    Crema:  
  • 1 kg pepene galben
  • ½ kg banane
  • 4 linguri cu zahar
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 plic jeleu de lamaie
  • 2 pliculete mici de gelatina
  • 300 ml smantana dulce
  • 1 pliculet intaritor de frisca
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură de banane cu pepene galben:

 

Prepararea blatului:

Ouale se bat,  impreuna cu zaharul si coaja de lamaie, pana cand zaharul se topeste.

Peste ouale batute se pune, putin cate putin, uleiul.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in restul compozitiei, amestecand de jos in sus.

Pe o planseta se pune putin ulei si intindem o foaie cate sa ne incapa in tava.

In tava se pune hartie de copt si se pune foiaia de blat, eu am rulat-o pe fcalet pentru a o pune in tava.

Aluatul se inteapa din loc in loc si se pune pe ultimul rand in cuptor la foc mic.

Se face testul cu scobitoarea, inainte de a scoate blatul din cuptor, si se da la racit.

 

Prepararea siropului.

Se pune apa cu zaharul si zaharul vanilat la fiert.

Cand a inceput sa fiarba se pune zeama de lamaie, se opreste focul si se da la racit.

Cand s-a racit se pune peste blatul rece, blatul a fost scos de pe hartia de copt dar pus inapoi in tava.

 

Prepararea cremei:

Bananele si pepenele galben se curate si se dau pe masina de tocat.

Se amesteca cu zeama de lamaie si zaharul.

Jeleul si gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj iar apoi se toarna, putin cate putin, peste pepene si banane.

Compozitia respective se da la racit pana cand incepe sa se inchege.

Intre timp smantana dulce o batem cu mizerul pana incepe sa se ingroase iar apoi turnam intaritorul de frisca.

Smantana dulce batuta bine, trebuie sa fie destul de tare, se toarna peste amestecul de fructe cu gelatina si astfel am facut crema.

 

Asamblarea prajiturii se face in tava in care am copt blatul.

Peste foaia insiropata turnam crema si nivelam.

Se lasa la frigider peste noapte si a doua zi se taie cum doriti.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

trebuie neaparat hartie de copt... daca nu aveti cred ca blatul ar trebui copt pe fundul tavii...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură de banane cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (19)

Dana Cristea - pusikmea 1

08.03.2010, 16:52

arata f bn, se vede k e o prajiura fina, o sa astept pana apare pepenele, pt k asa cum ai zis si tu acum nu are gust, o bagam la favorite

ionix 1

08.03.2010, 20:50

asa sa faci... pepenele galben acum are gust de bostan si la cat de fina e prajiturica asta nu se merita sa faci acum

nadia 1

18.03.2010, 19:08

Arata nemaipomenit de bine, iar amestecul de pepene cu banane trebuie sa fie foarte aromat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu banane