Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii

de oanapl in Prajituri, 21 Feb 2017 | 8578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 75 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  •  3 oua
  • 300 g iaurt
  • 200 g faina
  •  1 plic praf de copt
  • 100 g gris
  • Pentru umplutura:
  • 6 mere rosii
  • zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii:

Speli merele (nu se decojesc!). Tai fiecare mar pe jumatate, si-apoi in sferturi. Scoti casuta cu samburi, le tai in felii potrivite si le amesteci cu zeama de la o lamaie, pentru a nu se innegri. Incingi cuptorul la 180 grade C.

Topesti untul si il lasi deoparte sa se racoreasca si il bati apoi (cu mixerul sau telul) impreuna cu zaharul simplu si vanilat, timp de 1-2 minute. Adaugi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La final, adaugi iaurtul. Inglobezi in compozitia de iaurt, faina cernuta cu praful de copt. Adaugi grisul si amesteci totul foarte bine.

Tapetezi tava cu hartie de copt. Torni aluatul si il nivelezi. Distribui uniform bucatile de mar in aluat (eu am creat randuri cu feliile de mar).

 Coci prajitura timp de 25-30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Pacatoasa Zmeura