Prajitura de mere cu branza

de lia maria in Prajituri, 6 Dec 2010 | 10294 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura, dupa tortul Nadinei de aici: http://www.bucataras.ro/retete/12799/tort-de-mere-cu-branza.html.
Mi-a placut mult si m-am hotarat sa incerc reteta. A suferit mici modificari (ca deh’ am simtit nevoia sa-mi las si eu amprenta…hi,hi)ce pot sa va spun este ca : a iesit ceva minunat ! Multumesc draga Nadina, pentru inca o reteta excelenta preluata de la tine si pe care cu siguranta am s-o repet.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100g unt
  • 200g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100g stafide
  • 75 g gris
  • 1 plic praf de copt
  • 40g amidon
  • 800g branza proaspata de vaci
  • 200 g smantana grasa
  • 5 mere verzi
  • 5 linguri gem de caise
  • 30g zahar pudra
  • Frisca pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de mere cu branza:

Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de rom, pana-si dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand galbenusurile, grisul si amidonul. Separat amestecam branza cu stafidele si smantana . In alt bol batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Amestecam continutul celor doua boluri, adaugam si albusurile battue si omogenizam cu o paleta.

Tapetam o tava (26/19cm) cu hartie de copt si turnam compozitia. Merele curatate de coaja, taiate in patru si crestate le punem deasupra peste aluat.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 70’.Dupa primele 40’, acoperim coca cu hartie de copt sau folie, pentru a nu se rumeni prea tare.

Scoatem tava, o lasam sa se raceasca putin, apoi turnam deasupra gemul de caise( pe care l-am incalzit si dizolvat cu 2 linguri de apa).

Lasam sa se raceasca bine (eu l-am lasat de seara pana dimineta), indepartam hartia de copt,presaram zaharul praf si portionam .

Eu, am taiat prajitura in patrate generoase, pe care le-am ornat cu frisca in momentul servirii. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de mere cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

nadina73 1

07.12.2010, 02:44

Lia ma bucur ca ti-a placut a is¡esit grozav de bine,si cu motu de frisca initial cand am vazut doar poza ma gandeam ce bine uite am niste branza in frigider ,ia sa o trec la favo ,ce bine arata si cand am intrat si am vazut super Lia ma bucur ca va pot fi sursa de inspiratie asa cum imi santeti si voi mie

ela 1

09.12.2010, 14:23

gaby_duceag 1

10.12.2010, 15:50

imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada