Prajitura delicata

de lilik in Prajituri, 12 Ian 2011 | 9909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 100-150 gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • 60 gr zahar
  • 60 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 30 gr unt
  • pt umplutura:
  • 200 gr circa dulceata de zmeura
  • pt decor:
  • 20 gr ciocolata rasa
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicata:

Prepararea blatului:

separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugam cate un galbenus pe rand apoi amestecam. Punem ciocolata si untul la topit la baigne-marie(sau in cuptorul cu microunde) si le incorporam la oua,amestecam bine apoi adaugam faina si praful de copt cernute. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins(200°) timp de circa 30 de min(valabila proba cu scobitoarea).

Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2 si ungem o parte cu dulceata de zmeura,acoperim cu cealalta parte,presaram zahar pudra si ciocolata rasa.

Dam la frigider pana in momentul servirii.

Daca va place puteti face o glazura sa puneti deasupra.

TIPS-URI

1

luati blatul cu grija pt ca este foarte delicat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

lilik 1

13.01.2011, 09:18

va multumesc pt aprecieri
@Kamy serveste-te iubita
@Medi pai cum sa nu mai am pt d-voastra
si da a fost super buna

iry-gabriela 1

15.07.2013, 17:51

marianascarlat 1

15.07.2013, 17:57

Delicata, delicata, da mult prea periculoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si ghimbir