Prajitura Delicia cu capsuni

de anuta in Prajituri, 15 Iul 2016 | 2045 vizualizari

 

Reteta fara coacere!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g biscuiti,
  • 3 linguri de miere de albine,
  • 125 g unt
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida,
  • 150 ml sirop de capsuni,
  • o mana de capsuni taiate cubulete,
  • 2 linguri de smantana, un plic de gelatina (10 g)
  • Decor:
  • 200 ml sirop de capsuni,
  • un plic de jelle tort,
  • capsuni,
  • biscuiti cu jeleu de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Delicia cu capsuni:

Se prepara blatul din biscuitii dati la robot amestecati cu untul topit si mierea de albine.

Se aseaza in forma cu inel detasabil, se preseaza cu o lingura, se asaza biscuitii pe marginea formei si se da la rece 

Se mixeaza frisca pana se intareste apoi incorporeaza si siropul turnat in fir subtire, se aduga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.

Se toarna totul peste blatul rece din biscuiti, se presara deasupra bucatile de capsuni si se da la rece inca 2 ore.

Se decoreaza cu capsuni iar apoi se toarna jeleul fierbinte, preparat din siropul amestecat cu praful de gelle-tort si dat intr-un clocot pe aragaz.

Se mai lasa 15 minute la rece sa se intareasca jeleul.          

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delicia cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mirela0911 1

17.07.2016, 10:18

As servi o bucatica!

Gherca Daniela 1

17.07.2016, 16:53

delicioasa!

MotanLaOale 1

18.07.2016, 08:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi dospite, gem si rahat