Prajitura desteapta

de nadina73 in Prajituri, 16 Apr 2010 | 13916 vizualizari

 

o prajitura usor de facut si nu e scumpa "zic eu"

 

INGREDIENTE

  • pt o tava mare
  • 12 oua
  • 1,5 litri lapte
  • 13 linguri de faina
  • 13 linguri de zahar
  • 5 vanilii
  • zahar pudra pt decor
  • un varf de cutit de sare
  • 1 lingura  de unt pt uns tava
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu putina sare

Galbenusurile ,zaharul si vanilia se amesteca bine apoi se pune faina si treptat laptele sa nu se faca cocoloase,iar in final se amesteca cu albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu unt (de data acesta nu se pune nici folie nici hartie)si se toarna compozitia ,apoi se da la cuptor pentru 80-90 minute la 140-150 grade dar daca se poate numai jos nu  si partea de sus ,altfel se va rumeni foarte tare.

Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra si se taie si se mananca cu o poftaaaaaaaaaaaaaa

Se alege singura crema si va ramane ca o foaie  apoi crema si iar foaie(privita din lateral)

PS:Dupa ce o scoateti din cuptor trebuie lasata cel putin 2-3 ore altfel nu se taie bine,de obicei eu o fac seara si atunci dimineata o tai foarte bine si evit dicutiile cu pofticiosi mei care nu au rabdare

Si sa nu uit trebuie folosita o tava inalta fiindca creste foarte mult isi dubleaza aproape volumul la copt dupa care scade

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mariac 1

19.04.2010, 15:27

ce bine arata simo si eu am facut dar parca nu arata asa de bine

nadina73 1

23.04.2010, 00:43

e nu nu ai pudrat-o cu zahr si de acea

vero_closca 1

19.09.2010, 12:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tavalite