Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie

de katty in Prajituri, 25 Mai 2016 | 26151 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 13 albusuri
  • 13 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 250 gr unt 82% grasime
  • 1/2 borcan de gem de caise
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie:

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata aspectul unei smantani groase. Adaugam nuca macinata, faina si praful de copt si amestecam usor. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor la foc potrivit pana incepe sa se rumeneasca usor si trece proba scobitorii.
Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem in jumatate pe orizontala.

Crema:  Punem intr-o craticioara cu fundul dublu galbenusurile si zaharul si le frecam pana se albesc si isi maresc volumul. Dizolvam praful de budinca in putin lapte rece si il punem peste galbenusuri. Turnam restul de lapte caldut, amestecand continuu. Punem craticioara la foc mic si amestecam pana crema se ingroasa. Oprim focul si adaugam o lingura de unt, apoi frecam energic crema pana se incorporeaza untul. Lasam crema la racit, amestecand in ea ocazional. Cand crema s-a racit o punem intr-un bol mai mare si incepem sa o mixam adaugand cate putin unt la temperatura camerei, pana incorporam tot untul.

Asamblare: Ungem o parte de blat cu gemul de caise, turnam 3/4 din crema de vanilie, asezam blatul al doilea si restul de crema. Radem deasupra ciocolata si dam prajitura la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Aletta 1

19.07.2016, 09:57

ce deliciu,bravoo

Rahela Velicu 1

03.01.2017, 22:15

de facut!

kytz 1

19.06.2017, 17:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu dulceata