Prajitura din albusuri cu visine

de ela in Prajituri, 25 Iul 2013 | 14832 vizualizari

 

aveam o multime de albusuri in congelator...a iesit foarte pufoasa si aerata

 

INGREDIENTE

  • 700 ml albusuri (2 cani pline)
  • 4 galbenusuri
  • 600 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 500 gr visine (eu am avut congelate)
  • 150 gr merisoare uscate (daca nu aveti se pot pune mai multe visine)
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurite esenta de visine (sau altceva daca nu aveti)
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu visine:

Daca aveti albusurile congelate, scoateti din congelator cu cateva ore inainte si lasati sa se dezghete la temperatura camerei sau in frigider. Visinele daca sunt congelate,nu le decongelati.

Mixati bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugati treptat zaharul si bateti foarte bine, pana albusurile sunt foarte tari si lucesc. Adaugati galbenusurile si omogenizati. Turnati uleiul si amestecati in continuare. Presarati treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt  si amestecati usor cu o lingura de lemn pana absoarbe toata faina. Puneti si esenta de visine apoi. Puneti separat 6 linguri de aluat pe care il amestecati cu cacao. In restul de aluat incorporati visinele si merisoarele si amestecati usor.

Tapetati o tava mare cu unt si pesmet sau puneti o hartie de copt.Turnati jumatate din compozitie, apoi puneti aluatul cu cacao, apoi restul de compozitie. Dam la cuptor cam 40 minute, pana se coace blatul (facem testul cu scobitoarea). Oprim focul si lasam cateva minute in cuptor. Scoatem si lasam sa se raceasca. Taiem bucati si pudram cu zahar. Servim cu o cafea sau lapte.

TIPS-URI

1

daca visinele sunt congelate nu le decongelati

2

daca nu aveti merisoare,puneti mai multe visine

3

prajitura se poate prepara si cu mai putine albusuri,folositi o cana ca masura pentru albusuri,faina si zahar(aceeasi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

26.07.2013, 09:59

super arata!

gaby_duceag 1

03.08.2013, 23:39

eu n-am vazut asta! cum arata!!! tu gatesti tare fain eluco!

ela 1

04.08.2013, 23:16

Gaby,eram sigura ca nu ai vazut reteta ,mai gresesc si eu si fac cate ceva bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti