Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

de Sidy in Prajituri, 28 Aug 2010 | 15114 vizualizari

 

Nu demult Nadina 73 a facut ceva asemanator si mi-a adus aminte de aceasta reteta care noua ne place mult si pe caldurile astea nu mai trebuie sa pornesti cuptorul....
Asa ca m-am apucat de lucru si va arat ce a iesit...
Trebuia sa las prajitura la rece pina a doua zi dar toti ai casei ma intrebau ca inca nu e gata ? Asa ca am taiat-o mai repede decat trebuia.

 

INGREDIENTE

Pentru crema 1:

  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar praf
  • 250 g unt
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru crema 2:

  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din foi de napolitane cu doua creme:

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut in oala de lapte cu pereti dubli)pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit.
Dupa ce e rece se amesteca cu untul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza.
Crema 2 se face astfel: se bat albusurile bine, se adauga zaharul si se amesteca bine pe baia de aburi( oala de lapte)pina se obtine o bezea pe care o amestecam cu nuca. Lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.
Montarea prajiturii se face astfel:
punem pe o tava prima foaie de napolitana, intindem apoi 1/2 din prima crema, punem a doua foaie de napolitane, urmeaza 1/2 din crema 2, a treia foaie de napolitane, utmatoarea crema de vanilie, a patra foaie de napolitane , crema ramasa cu nuca si deasupra se pune ultima foaie.
Acoperim foile de napolitana cu un prosop pe care punem o alta tava pe care se aseaza o cratita cu apa.
Lasam prajitura cu greutatea pe ea , pina a doua zi, la frigider ,cand o putem taia.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi de napolitane cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sidy 1

29.08.2010, 08:56

Dau la toata lumea cu cea mai mare placere, ca este de unde....

diana_k 1

29.08.2010, 13:24

foartre bune napolitanele...sic remele suna tare tentant

Corinuta 1

29.08.2010, 14:02

pap si eu de la tine, ca demult n-am mai facut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada