Prajitura din rest de cozonac

de Ligia Bxl in Prajituri, 5 Ian 2014 | 13864 vizualizari

 

Pentru ca am primit un cozonac foarte bun,facut in casa de draga noastra matusa,mi-a mai ramas din el si am incercat aceasta reteta,si asta a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 de cozonac cu cacao,nuci si stafide
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri amidon
  • 150 gr unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • Sirop:
  • 1-2 pahare de apa
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 3 fiole de esenta de rom
  • Ptr ornat:
  • pudra de alune de padure
  • figurine din ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din rest de cozonac:

Se feliaza cozonacul. Feliile se pun intr-o tava de yena, una langa alta.

Se insiropeaza (ingredientele ptr sirop se amesteca bine pana se topeste zaharul).

Se face crema astfel:se fierbe laptele cu zaharul,din compozitia asta se pun intr-un bol cateva linguri si se dizolva amidonul.

Se toarna amidonul peste lapte si se fierbe pana se ingroasa,apoi se adauga cacaoa.

Se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom.

Se pune jumatate din aceasta crema peste feliile de cozonac insiropate, apoi se pune iar un strat de cozonac,se insiropeaza.

Deasupra se pune restul de crema si se presara pudra de alune de padure(sau nuci,migdale,dupa preferinte).

Se da la rece si se poate portiona.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din rest de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

Ligia Bxl 1

07.01.2014, 12:42

dupa atatea prajituri cine a mai putut sa manance si cozonac?si pana la urma sa mancat si inca repede

Angelina_Elena 1

08.01.2014, 14:35

Tare bine arata si cu ocazia asta ai reciclat cozonacul!

tanyapatap 1

10.01.2014, 11:29

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din cozonac