Prajitura Diplomat cu zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Oct 2014 | 33229 vizualizari

 

Prajitura asta am facut-o pentru o petrecere, e o surpriza dulce pe care o sa o duc eu la petrecerea de final a unui proiect de 5 ani "Dans si Sanatate'' initiat de fundatia Delfin si simpatica noastra antrenoare Adela.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 plic amoniac
  • 50 g cacao
  • Diplomat
  • 6 galbenusuri
  • 240 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 800 ml frisca hulala
  • 45 g gelatina
  • 500 g zmeura
  • 1 borcan de gem de zmeura de 400 g
  • Ornat
  • zmeura
  • frisca si ciocolata topita
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat cu zmeura:

Blat :

Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu amoniacul si cacaoa. Albusurile le batem cu un praf de sare bana devin o spuma tare si le incorporam in compozitia de mai sus, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi. Tapetam tava cu hartie de copt (35/25 cm) turnam jumatate din compozitie si bagam tava la cuptorul preincalzit, cand trece testul scobitorii e gata. Lasam sa se raceasca bine. Procedam la fel si cu restul de compozitie.

Diplomatul :

Pentru ca zmeura am avut-o congelata, am scos-o de seara si am lasat-o sa se scurga bine de zeama. Alegem cateva pentru ornat, iar restul zmeurei o folosim in crema diplomat. Gelatina o hidratam cu apa rece. Galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa bine. Separat mixam frisca Hulala. In galbenusurile calde adaugam gelatina, omogenizam si apoi turnam cu polonicul din crema de galbenusuri in frisca, omogenizand bine, pana terminam crema de galbenusuri. La final adaugam zmeura scursa bine.

Asamblare :

Tava in care am copt blaturile (doua tavi) o imbracam cu folie alimentara, asezam blatul, peste blat intindem jumatate din gemul de zmeura, apoi jumatate din crema diplomat. La fel procedam si cu al doilea blat. Lasam la rece cca 3-4 ore. Dupa ce s-a intarit diplomatul, portionam  in 24 de cuburi fiecare blat. Ornam cu frisca, zmeura si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

25.10.2014, 11:12

oooo ce delicios

Xandrinne 1

25.10.2014, 11:20

Sylvia 1

25.10.2014, 12:50

suuuper marca Cleme deci buna tare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata