Prajitura ,,Dobos,,

de madi_marin in Prajituri, 23 Oct 2010 | 18188 vizualizari

 

INGREDIENTE

7 Foi :

  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 200 g faina

Crema caramel :

  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g margarina Delma
  • 3 linguri cu faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Dobos,,:

Se prepara crema : se caramelizeaya 200 g zahar.

Separat se amesteca margarina la temperatura camerei cu restul de 100 g zahar si cele 4 oua , iar acest amestec se toarna peste caramelul fierbinte, apoi se pune vasul din nou la foc mic si se amesteca continuu pana ce caramelul s-a dizolvat complet.

Faina se desface in putina apa rece, apoi se toarna in fir subtire in crema, se amesteca bine pana se ingroasa, apoi se da la racit.

Se pregateste compozitia pentru foi : se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile si apoi faina. Din compozitia rezultata se coc pe rand 7 foi in tava detasabila cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt . Se dau la racit avand grija sa nu se suprapuna.

Asamblare : se pun straturi alternative de foi si crema, ultima va fi foaie. Eu am uns-o cu putina frisca si am ras ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Dobos,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

RuxyRux 1

14.11.2010, 20:41

Vai cat arata de buna...azi mi-e pofta de dulce tareee

Bucataras Medi 1

21.11.2010, 17:50

oare cum de am ratat o asa bunaciune?..............

madi_marin 1

21.11.2010, 18:13

Medi....se mai intampla....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de vanilie