Prajitura Fanta

de claudiaO in Prajituri, 20 Feb 2014 | 5404 vizualizari

 

O prajiturica usoara, buna si rapida

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 lg de zahar
  • 2 lg de cacao
  • 4 lg de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie -cca 1 lingurita
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 600 g branza de vaci - eu am folosit Dr. Oetker
  • 200g unt
  • 180 g zahar pudra vanilat
  • putina coaja de lamie

Pentru glazura:

  • 850 ml Fanta - eu am folosit Granini
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare.

Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi incorporam uleiul in fir subtire.

Adaugam faina amestecata inainte cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor, punem coaja de lamaie,vanilia. apoi incorporam si albusul spuma, amestecand de jos in sus.

Ser pune in tava tapetata cu hartie de copt - tava de 30x40 cm, pt cca 30 minute la foc potrivit.Dupa coacere se lasa sa se raceasca.

Crema: frecam untul spuma cu zaharul, apoi adaugam branza si coaja de lamaie si o punem peste blatul racit repartizand uniform pe toata suprafata.

Glazura: praful de budinca il amestecam cu 5 linguri de zahar si cu cateva linguri de suc pana de subtiaza;restul de suc il punem la incalzit;cand incepe sa fiarba, adaugam praful de budinca si ametecam energic pana se ingroasa.Punem deasura o folie ca sa nu se formeze crusta si lasam sa re racoreasca putin.

Intindem budinca pe toata suprafata prajiturii si o lasa peste noapte sa se intareasca.

O portionam dupa plac si o servim cu pofta :)

TIPS-URI

1

Pe platoul prezentat, prajitura Fanta este in compania lui Brownie Cappuccino

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta