Prajitura fina cu nuca

de Lavinia in Prajituri, 10 Sep 2013 | 27976 vizualizari

 

Cautam prin caietele vechi de prajituri o reteta buna, cu nuca si am gasit-o pe aceasta. Reteta originala nu avea glazura de ciocolata, insa oricum ar fi este absolut delicioasa! :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita bircarbonat
  • 6 albusuri
  • Crema 1:  
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • Crema 2:  
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 25 g cacao
  • 2 fiole esenta de rom(sau dupa gust)
  • Glazura:  
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 30 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu nuca:

Mixeaza untul spuma la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adauga vanilia, faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, nuca macinata si mixeaza bine. Separat bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga albusurile spuma in 3-4 transe peste crema de unt si nuca si amesteca usor cu o spatula. Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute(testul scobitorii)

Cat timp este blatul in cuptor mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pudra pana devin albe si cremoase.

Intinde crema de galbenus peste blatul fierbinte si introdu din nou prajitura in cuptor timp de 10 minute pana se intaresc galbenusurile.(atentie sa nu se inchida la culoare)

Lasa prajitura la racit in tava.

Pentru crema de cacao mixeaza bine untul cu zaharul pudra ,apoi adauga cacaua si esenta de rom dupa gust.

Pune crema peste blat ,niveleaza bine si bag-o la frigider 2-3 ore(pana se intareste complet crema)

Topeste ciocolata cu frisca si untul si las-o la racit.

Glaseaza prajitura cu ciocolata racita si mai da la rece pana se intareste ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Puteti decora prajitura cu 100 g nuci macinate in locul glazurii de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata