Prajitura frageda cu mere

de gaby_duceag in Dulciuri, 3 Mar 2015 | 23600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt + 50 gr.
  • 2 oua
  • 450 gr faina alba
  • un plic praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 1,800 kg mere
  • o lingura miere
  • scortisoara, extract de vanilie, anason, zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Topiti intr-un vas untul, lasati-l sa se racoreasca si adaugati ouale usor batute si laptele.

Puneti faina amestecata cu 3 linguri zahar, praful de copt si sarea intr-un bol.

Incepeti sa adaugati treptat untul cu oua, omogenizand. Cand s-a ingrosat incat sa nu mai puteti amesteca cu lingura, framantati cu mana timp de cateva minute.

Impartiti aluatul in patru parti egale, formati patru bile , acoperiti bolul si dati la rece pentru o ora. Intre timp preparati umplutura.

Spalati bine merele si curatati-le de coaja. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un vas caramelizati 5 linguri zahar. Cand a capatat culoarea chihlimbarului adaugati untul, omogenizati si puneti merele rase.

Lasati totul pe foc timp de 5 minute amestecand.

Opriti focul si adaugati o lingura extract de vanilie, mierea,scortisoara si anason stelat (ultimul e optional)

Scoateti aluatul de la rece.

Infainati blatul de lucru , luati o bila de aluat si o intindeti cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara de 20/32 cm.Coaceti foia pe dosul unei tavi, unse cu unt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 8-10 minute. Trebuie sa inceapa sa prinda culoare pe laterale.

Procedati la fel cu restul bilelor de aluat.

Impartiti umplutura de mere in trei parti egale.

Asezati una dintre foi pe un platou, intindeti o treime din umplutura, asezati a doua foaie, intindeti iar o treime din umplutura de mar, asezati a treia foaie, intindeti restul de umplutura, asezati si ultima foaie si pudrati cu zahar pudra.

Lasati prajitura la temperatura camerei pentru cateva ore apoi portionati. Cu cat o lasati mai mult e cu-atat mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, pere si bezea