Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)

de babi5 in Prajituri, 21 Mai 2013 | 25702 vizualizari

 

Avind facuta mai multa brinzica de vaci m-am gindit ca azi de Sfintii Imparati Constantin si Elena sa fac o turta frecata cu brinza dulce ca- n Banat .. A iesit o bunaciune cum zice Laura .. dar buna rau.. Sa o faceti ca nu o sa va para rau ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina'
  • 180 gr untura( sau 250 gr margarina )
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 400 gr zahar
  • 1pachet stafide(mai mare)
  • 3 zahar vanilat
  • 1 kg brinza vaci (eu am pus mai multa )
  • 1 lamaie
  • putina sare
  • 2 linguri gris
  • scortisoara (numai daca doriti )
  • lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean):

Intr-un castron   se pune faina si o amestecam bine  cu praful de copt si sarea ,apoi o frecam cu untura sau margarina (eu am folosit untura  fiindca iasa mai frageda )

se adauga 2 oua intregi un zahar vaniliat ,100 gr zahar,coaja  de lamie si lapte  cit cuprinde  ca sa fie  un aluat mai  consistent sa se poata intinde bine .

Se face aluatul de cu seara  si se lasa in frigider pina a doua zi .

Intro -o  cratita  sau castron punem brinza 300 gr zahar ,stafidele  care au fost puse in prealabil la inmuiat cu esenta rom si apa,zaharul vaniliat,scortisoara ,grisul si  patru galbenusuri

Apoi amestecam bine totul si adaugam la  final albusurile  batute  spuma.

Se amesteca cu o spatula  de lemn pina  se incorporeaza bine .

Intr-o tava  unsa si tapetata  cu hirtie  de copt intindem o foaie  apoi punem compozitia  de brinza .

Aluatul ramas  il dam prin razatoare deasupra brinzei  ,peste tot  ca si  cum am pune o alta foaie.

Dam la  cuptorul  in prealabil incins   lasam la  copt pina  devine  auriu aluatul de deasupra .

Scoatem apoi prajitura  o lasam la rece apoi pudram cu zahar praf.

Pofta    buna  !

TIPS-URI

1

se poate taia dupa imaginatia fiecaruia, patrate ,dreptunghiuri sau romburi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

babi5 1

27.11.2013, 17:53

Si zic eu krysty si foate buna a facuto si gaby si a fost incintata ,ea are mai multe vizualizai

reisnaor_2006 1

01.10.2014, 16:04

babi5 1

01.10.2014, 17:30

Reisnaor_2006 sa o faci draga mea si nu o sa-ti para rau nultumesc de apreciere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cosulete foietaj cu branza dulce vanilata si fructe