Prajitura greceasca cu mere (Milopita)

de La Ancuta in Prajituri, 4 Oct 2011 | 9434 vizualizari

 

Astazi vin cu un altfel de chec cu mere, o prajitura foarte aromata si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 4 oua
  • 80 g unt moale
  • 50 faina
  • 180 g zahar
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri miez de nuca tocat grosier
  • 3 linguri conic
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura greceasca cu mere (Milopita):

Pentru inceput punem stafidele la inmuiat in cele 3 linguri de coniac.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam untul moale si vanilia si mixam pana se incorporeaza.
Adaugam apoi uleiul incet, ca la maioneza si mixam bine Amestecam faina cu praful de copt, scortisoara si cuisoarele si le incorporam in crema de oua si unt.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apoi o incorporam usor in aluat.
Curatam merele de coaja si samburi si le taiem cubulete. Adaugam merele taiate, miezul de nuca, stafidele (cu tot cu coniac) si coaja de lamaie si amestecam usor pana se incorporeaza.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda (26 cm) unsa cu unt. Nivelam si dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.

Lasam sa se racoreasca putin in tava apoi scoatem prajitura pe un platou si lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar si portionam.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura greceasca cu mere (Milopita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere