Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult
Alaturi de o cafea putem savura si aceasta prajitura.O reteta veche, din caietul mamei.
Intr-un castron punem drojdia, zaharul, ouale si le frecam bine, adaugam untul, smantana si faina cat cuprinde astfel incat sa obtinem un aluat elastic.Lasam 10-15 min. la dospit.
In acest timp pregatim umplutura: nuca macinata o amestecam cu zaharul si zaharul vanilat.
Dupa ce aluatul este dospit il impartim in 4 parti. Intr-o tava bine unsa punem o foaie , o acoperim cu dulceata si apoi cu nuca si zahar. Procedam la fel si cu restul foilor, ultima ramanand neunsa. Lasam prajitura timp de 30 min. sa dospeasca in tava, apoi o bagam in cuptorul bine incins.
Dupa ce s-a racit se poate acoperi cu glazura sau daca pofticiosii nu mai au rabdare poate ramane si asa, caci zboara repede de pe farfurie. Pofta buna!!!
Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult