Prajitura Greta Garbo

de miremirc in Prajituri, 23 Dec 2012 | 32753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 30 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 250 ml smantana groasa
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • Umplutura :
  • 400 g gem de caise
  • 350 g nuci macinate
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata
  • 2 lg lapte
  • 1 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Aluat :  Intr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam apoi untul, ouale pe rand, mixand dupa fiecare, pana se incorporeaza in unt, apoi smantana, coaja rasa de lamaie si la sfarsit faina amestecata cu sarea. Omogenizam aluatul, fara a-l framanta prea mult, apoi il lasam la crescut pentru 15 minute.

Dupa 15 minute, aluatul se pune pe masa infainata si il impartim in 4 parti egale.

Luam cate o bucata de aluat, o intindem (cu mainile infainate) pe o hartie de copt, apoi folosindu-ne de un sucitor dat prin faina, ii dam forma dreptunghiulara (23*35 cm) si o asezam cu grija in tava de copt, ajutandu-ne de hartia de copt.


Ungem cu gem de caise si presaram nuci macinate amestecate cu zahar. Asezam cea de a 2-a foaie de aluat, o ungem cu gem si presaram nuci macinate amestecate cu zahar, a 3-a la fel, iar cea de a 4-a foaie o lasam goala

Lasam prajitura sa creasca , aproximativ 30 minute, apoi o dam in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 45 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi intindem glazura peste ea.
  Glazura : topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu laptele si untul, pe baie de aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic. Omogenizam, lasam sa se racoreasca putin apoi intindem glazura peste prajitura.
   Reteta este a Silviei Jurcovan , cu modificare doar la umplutura. In carte scrie astfel : 400 g marmelada (am respectat) , 1/4 kg nuci macinate (eu am pus 350 g, pentru ca mi s-au parut cam putine nuci), 1/2 kg zahar (eu 200 g, deoarece mi s-a parut cam mult ) , 1 plic zahar vanilat (am respectat).
Prajitura Greta Garbo a Silviei Jurcovan este o prajitura absolut delicioasa care merita incercata si chiar repetata ! :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

babi5 1

24.11.2013, 18:24

delia64 1

20.02.2014, 12:57

Lia_ 1

23.02.2014, 21:21

rar am facut-o, mama o prepara des. e tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo