Prajitura Harissa

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iun 2013 | 4921 vizualizari

 

By Criss!

 

INGREDIENTE

Pentru o tava de chec:
  • 1 cana si jumatate gris
  • jumatate cana iaurt
  • un sfert cana zahar
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Sirop:
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Decor:
  • fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Harissa:

Am pus iaurtul intr-un bol, am adaugat praful de copt si am lasat sa se umfle (o sa isi dubleze volumul).

Intre timp am mixat untul (la temperatura camerei) cu zaharul si  praful de sare.

Am adaugat coaja rasa de lamaie, iaurtul si am mixat bine.

Am obtinem o pasta grosuta, pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu unt.

Cu ajutorul unui cutit portionam deasupra prajitura apoi o dam la cuptorul preincalzit pentru 35-45 de minute.

Pregatim siropul: intr-un ibric am pus zaharul, apa si zeama de lamaie si am fiert la foc mediu timp de 10 minute.

Prajitura este facuta cand incepe sa se rumeneasca usor pe margine, iar cand apasam usor cu degetul deasupra nu ramane urma.

Dupa ce am scos prajitura am portionat-o iar, apoi am turnat incet siropul rece peste prajitura fierbinte, am lasat pana a absorbit tot siropul, am presarat fulgi de cocos, am lasat sa se raceasca in tava apoi am dat prajitura la frigider pentru 3 ore.

E foarte buna, racoritoare si e perfecta pe caldura asta!!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru masurat am folosit o cana de 300 ml.

2

Optional se poate pune pe fiecare bucata potionata cate-o migdala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Harissa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Harissa