Prajitura in 2 culori (de post)

de Angelina_Elena in Prajituri, 21 Noi 2013 | 49951 vizualizari

 

Reteta preluata de la Dana Cristea - Pusikmea, careia ii multumesc! O prajiturica foarte, foarte buna si aromata, pe placul tuturor, de la mic la mare!

 

INGREDIENTE

  • Aluat alb:
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Aluat maro:
  • 1 cana si 1/2 faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Mai avem nevoie de:
  • 6 linguri dulceata de afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in 2 culori (de post):

Prima data pregatim aluatul alb: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit.

Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei apoi turnam aluatul alb, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute, pana prinde o crusta usor aurie la suprafata.

Intre timp pregatim aluatul maro: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit.

Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata.

Dupa ce blatul alb s-a rumenit, il scoatem din cuptor, intindem dulceata peste el apoi acoperim cu compozitia maro.

Dam din nou la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute (depinde de fiecare cuptor in parte), pana trece testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi portionam si servim.

E minunata, sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele de mai sus sunt pentru o tava cu diametrul de 24/36 cm.

2

Putem sa folosim alta dulceata (de capsuni, de caise, de prune).

3

Pentru masurat am folosit o cana de 200 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in 2 culori (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos, de post