Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult
Delicioasa,usoara si aspectuoasa , o prajitura care ti se va topi in gura.
Am gasit reteta pe mai multe bloguri si site-uri culinare, aici a facut-o Julie, asa ca nu stiu sigur, cine este autorul.
Oricum merita sa o incercati.
Separam albusurile de galbenusuri , adaugam un praf de sare si apoi mixam albusurile pina se intaresca.
Adaugam zaharul tos si mixam in continuare pina albusurile sa intaresc din nou.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Adaugam uleiul si cate o lingura de faina si cu ajutorul unei spatule amestecam incet in albusuri.
Impartim aluatul in doua:
- intr-o parte adaugam o lingura de esenta de vanilie si coaja de lamaie
- intr-o parte adaugam cacaoa si esenta de cafea
Cu ajutorul spatulei amestecam ingredientele sa se omogenizeze.
Intr-o tava 20 X 35 cm tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt intindem prima foaie alba, o nivelam cu spatula , apoi peste ea intindem compozitia cu cacao.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 20 de minute.
Pregatim glazura amestecand bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul pudra si o lingura de esenta de vanilie, pina se albesc galbenusurile.
Dupa trecerea celor 20 de minute, scoatem prajitura si turnam glazura deasupra, o nivelam si presaram cativa fulgi de migdale.
Dam tava la cuptor din nou pentru aproximativ 10 minute pina se face o pojghita galben-maronie deasupra.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.
Cand vrem sa o taiem , inmuiem un cutit bine ascutit in apa calda si portionam prajitura.
Pofta mare sa aveti.
Simplu si usor de facut dar cu un gust deosebit.....
Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult