Prajitura Kiss

de nadina73 in Prajituri, 21 Ian 2011 | 62309 vizualizari

 

O prajituirca buna ,rapida si nu foarte scumpa.Reteta este preluata de aici http://liviaskitchen.blogspot.com/2009/10/prajitura-kiss.html

 

INGREDIENTE

  • foi (cantitatile sant pt 4 foi)
  • 4 oua
  • 200 ulei
  • 200 zahar
  • 400 lapte
  • 440 faina
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • Crema:
  • 2 budinci de capsuni
  • 600 ml lapte
  • 300 zahar
  • 500 frisca+2 linguri zahar
  • 2 intaritoare de frisca
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml lapte
  • Decor :
  • bombonele argintii si aurii
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kiss:

Foi:

Se bat bine ouale cu zaharul, se pune ulei cate putin , sa devina ca si o smanatana mai groasa. Se adauga laptele si se mixeaza. Faina se cerne cu praful de copt si cacaoa si se adauga in compozitia de oua . Va rezulta o compozitie mai lichida (gen smantana mai groasa). Se imparte compozitia in 4 parti(asa aproximativ la ochi)

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pune 1 parte din compozitie se intinde uniform si se coace 15-20 minute la 160 grade. Se procedeaza la fel si cu celelalte 3 foi.

Crema:

Se pun 500 ml lapte pe foc cu zaharul. Praful de budinca se dizolva in 100 ml lapte rece. Se amesteca bine praful cu laptele , va rezulta o budinca mai groasa. Se lasa la racit.

Frisca se bate bine cu intaritorul de frisca si 2 linguri de zahar. Se amesteca budinca de capsuni cu frisca batuta .

Glazura:

Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe soba cu laptele (de obicei pun frisca lichida,dar merge foarte bine si cu lapte). Se lasa la racit putin, dupa care se intinde pe ultima foaie.

ASAMBLARE:

Crema se imparte in 3 parti egale. Se ia o foaie din cele 4, se pune o parte din crema, se niveleaza, se pune a doua foaie peste care se pune a douz parte din crema. Peste a patra foaie se pune glazura de ciocolata si se orneaza cu bombonele.

Se pastreaza la rece.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kiss" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si fructe