Prajitura ''lenesului''..

de Adele in Prajituri, 13 Iul 2014 | 22428 vizualizari

 

De ceva timp imi este pofta de ceva bun si cum am o boala foarte rara numita ''lene'' am stat si am cautat o reteta care sa se faca singura :)) dar nu am gasit asa ca am reusit sa fac un mic efort si sa fac ceva rapid si bun :D..

 

INGREDIENTE

  • 3 foi din comert.
  • Crema caramel:
  • 100 gr zahar.
  • 50 gr frisca lichida.
  • 50 gr unt.
  • 2 oua.
  • 150 gr alune.
  • Crema cicolata:
  • 100 gr cicolata (eu am folosit cu gust caramel)
  • 100 gr ciocolata neagra,
  • 100 ml frisca lichida.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''lenesului''..:

Pentru inceput punem pe foc o oala si zaharul sa se topeasca,pana devine caramel,cand se topeste bine punem si untul.Intr-un vas amestecam ouale si frisca .Cand zaharul s-a topi luam de pe foc si turnam compozitia de ou,amestecam in continu si repede si punem din nou la foc mic pana se ingroasa.La sfarsit punem alunele si amestecam bine.

Turnam crema caramel peste prima foaie punem cealata foaie si presam bine.Dam la frigider ,intre timp ce pregatim ciocolata.

Intr-un oala  punem frisca pe foc si o lasam sa se incalzeasca,punem bucatile de ciocolata si le topim pana devin cremoasa .

Lasam sa se raceasca si o impartim in doua,continuam sa punem peste foaie dupa care punem si cealata foaie si deasupra din nou ciocolata.

Dam la rece pentru cel putin o ora.

TIPS-URI

1

Puteti face primul strat cu ciocolata dupa care crema caramel si terminati cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''lenesului''.." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Adele 1

13.07.2014, 22:52

Multumesc

mihaelar63 1

26.07.2014, 14:15

Nu-i bai ca-i zice asa Se poate manaca cu harnicie )

Adele 1

26.07.2014, 14:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata, cu prune, zahar ars si nuci