Prăjitură Margareta

de Pur_si_simplu_papa_bun in Prajituri, 8 Ian 2012 | 10986 vizualizari

 

Înainte de sărbători aveam o dilema ...ce prăjitură să fac? Nu știu cum vă organizați voi caietul de rețete, dar al meu este plin de foi și foicele scrise de mână preluate de la colege și soțiile colegilor, pe care nu mă îndur să le transcriu ca să nu-și piardă autenticitatea (noul motiv ca să nu zic lene, lipsă de timp etc. :))))))).
Dar să revenim. Frunzărind retetele am dat peste o foaie pe care scria simplu Margareta și care m-a convins să o încerc (avea cafea și nucă în compoziție!!Yammy!!). Nu mi-a părut rău că am ales-o, e simplu de făcut și delicioasă.

 

INGREDIENTE

Pentru blat avem nevoie de:

  • 8 albușuri
  • 6 gălbenușuri
  • 8 linguri de zahăr
  • 1/2 praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de nucă măcinată

Pentru sirop:

  • 100 ml apă
  • 2 linguri de zahăr
  • esență de rom

Pentru cremă:

  • 1 pachet și jumătate de unt
  • o cană de zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri
  • 3 lingurițe de ness și 3 de cafea măcinată
  • 150 g nucă tăiată
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Margareta:

Albușurile le-am bătut spumă împreună cu cele 6 linguri de zahar până se formeză un moț pe paletele mixerului :)) apoi se adaugă gălbenușurile frecate cu 2 linguri de zahăr, plicul de zahăr vanilat, nuca măcinată și se cerne făina amestecată cu praful de copt.
Se amestecă încet cu o paletă sau o lingură de lemn, prin răsturnare, ca să încorporeze cât mai mult aer în aluat.
Acesta l-am turnat într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și l-am dat la cuptor la foc potrivit pentru 25-30 minute (să nu uitați să-l încercați cu scobitoarea).

Pentru sirop am pus să fiarbă apa, esența de rom și zahărul doar până acesta din urmă se topește. Cât blatul este încă cald se însiropează și se lasă deoparte să se răcească.
Pentru cremă am frecat untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă cele 2 gălbenușuri, amestecând bine după fiecare. Nuca tăiată se prăjește ușor fără ulei într-o tigaie non aderentă și se lasă să se răcească. După ce s-a răcit am adăugat-o împreună cu nessul și cafeaua măcinată în compoziția de unt și le-am amestecat bine. Să nu vă impacientați dacă crema are un aspect "tăiat", acesta se datoreză apei din unt, aspect care dispare după ce prăjitura stă la frigider.
Crema se întinde peste blatul însiropat și răcit, iar peste se rade ciocolată. Prăjitura se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la frigider pentru câteva ore să se întărească crema, apoi se poate tăia și servi.
Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Margareta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

La Ancuta 1

09.01.2012, 20:31

Ce bine arata prajitura. Am pus-o la favorite

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:36

foarte buna

diaconta 1

29.12.2013, 13:25

La multi ani draga mea!!!
Mi-e dor de retetele tale minunate sper ca esti bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta si ciocolata