PRAJITURA METRO

de Roda in Prajituri, 14 Iun 2009 | 12661 vizualizari

 

Cunoscuta si sub denumirea de "Cozonac la metru", acest desert este ideal cu o ceasca de cacao sau o ceasca de ceai.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 5 oua,
  • 250g.zahar,
  • 1dl. ulei,
  • 1 l. apa calda,
  • 250g.faina,
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri cacaoPentru crema:
  • 250g.unt,
  • 150g.zahar praf,
  • 4 linguri de rom,
  • 1 budinca de vanilie,
  • 1/2l.lapte,
  • 5 linguri de zahar;
  • Pentru ornat:
  • 1 pachet de glazura de ciocolata de la Dr.Oetker;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA METRO:

(12 felii):

1.Se separa ouale.Galbenusurile se freaca cu 250g.zahar,se adauga treptat uleiul, 1 dl. apa calda si se amesteca bine.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in amestec , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se pregatesc 2 forme de chec.Se ung si se infaineaza.1/2 din compozitie se pune intr-o forma;in cealalta 1/2 se adauga 2 linguri de cacao ,apoi se toarna compozitia in cea de a doua forma.Se coc in cuptor preincazit cca. 30 de minute.Se scot din forma si se lasa sa se raceasca.

2.Intre timp, se prepara crema:din lapte , vanilie si  praful de budinca  se prepara o budinca.Untul se freca spuma cu zaharul praf.Cand budinca s-a racit, se incorporeaza usor, lingura cu lingura , in untul spumos,apoi se adauga romul.

3.Cele doua checuri bicolore se taie felii si se incepe aranjarea lor:se unge cu crema o felie galbena,urmeaza o felie neagra, iarasi crema, o felie galbena si tot asa pana la epuizarea ingredientelor.

4.Se prepara glazura potrivit instructiunilor de pe pachet si se acopera cu ea intreaga prajitura.Se lasa la rece pentru ca glazura sa se intareasca, apoi se taie felii oblice.Se orneaza cu frunzulite de menta sau de lamaita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA METRO" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Roda 1

17.06.2009, 12:32

Nu eu am postat-o intoarsa, ci domnul administrator, eu nu am reusit s-o redimensionez.Fara nici-o problema se poate folosi aluatul de chec.

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 21:20

Rahela Velicu 1

18.06.2021, 12:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Regina Maria