Prajitura "METROU"

de Ina in Prajituri, 28 Mai 2010 | 20513 vizualizari

 

Cu numele asta am preluat-o de la matusa sotului, unde am mancat-o prima data, asa v-o prezint si eu. Nu ca n-ar semana cu un trenulet....

 

INGREDIENTE

  •  Blat:
  • 8 oua
  • 15 linguri sifon sau apa calduta
  • un pachet praf de copt
  • 10 linguri ulei
  • 25 linguri cu faina
  • 25 linguri zahar
  • Crema:
  • 7 linguri faina
  • jumatate de ceasca cu lapte
  • 15 linguri zahar
  • o esenta de vanilie
  • 250 g. margarina  sau unt
  • Glazura:
  • 150g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "METROU":

BLATUL:

Galbenusurile se bat cu 12 linguri zahar, apoi se pun 15 linguri cu sifon, 10 linguri ulei, praful de copt si 25 linguri faina.

 Albusurile se bat spuma cu 13 linguri cu zahar, apoi se amesteca cu prima compozitie.  ( eu nu prea urmez pasii astia, ci bat albusurile spuma cu tot  zaharul, apoi adaug pe rand, galbenusurile, apa, uleiul, faina, praful de copt...)

 Jumatate din acest amestec il punem in forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar cealalta jumatate se amesteca cu 3 linguri de cacao si se pune si ea in alta forma. Se dau la cuptor cca. 35-40 minute ( depinde de aragaz). Cand se racesc, se taie felii.

  CREMA :

Intr-o cratita amestecam faina cu laptele si zaharul, apoi punem pe foc, pana se ingroasa, mestecand continuu sa nu se lipeasca. Cand se raceste, amestecam cu un pachet de margarina frecat spuma  si o vanilie.

ASAMBLAREA:

Feliile de chec se ung cu crema si se asambleaza  astfel incat culorile sa fie intercalate. Deasupra turnam glazura de ciocolata preparata la rece.

GLAZURA:

Se amesteca ingredientele bine , apoi se toarna fierbinte peste prajitura.

Se lasa prajitura la rece, cateva ore, apoi se taie in "V" ( vezi poza) , astfel incat sa iasa felii ce contin si blat maro si blat alb.

Este delicioasa!

TIPS-URI

1

Blaturile se pot taia si intercala si ca la tort, fiind mult mai simplu de manevrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "METROU"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Ina 1

01.06.2010, 10:46

pusikmea Nu mai reusesc sa postez eu nimic, la cata treaba am... Vin doar sa va vad, sa va salut si sa admir bunatatile voastre

Cris2711 1

26.02.2011, 15:16

o cunosc si imi place

Valclaudia 1

04.11.2012, 13:18

am ajuns si la metrou....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata