Prajitura ,,Mokka,,

de madi_marin in Prajituri, 17 Sep 2010 | 10630 vizualizari

 

By Laura Sava....cu foarte mici modificari.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4oua
  • 150 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apa minerala
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cu cacao
  • 3 pliculete ness
  • 150 g alune de padure
  • 3 linguri lichior crema de ciocolata

Glazura:

  • 20 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • 1 pliculet de ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Mokka,,:

Se prepara blatul : se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana se obtine o spuma, apoi se adauga pe rand uleiul,apa minerala, esenta de rom, faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacaoa, nessul , lichiorul crema  si  alunele prajite si macinate. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna in tava 25 / 35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 - 25 de minute. Se lasa la racit.

Se prepara glazura :  se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida, nessul  si untul pana se obtine o crema. Se lasa sa se raceasca putin, apoi cand e calduta se toarna peste prajitura. Dupa o ora se portioneaza.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Mokka,," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu mere si budinca