Prajitura "Nicoleta"

de Gergiana S in Prajituri, 26 Ian 2014 | 28054 vizualizari

 

O prajitura dulce,dulce, cu nuca de cocos si buna,buna!

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 8 albusuri
  • 150 gr nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • 300 gr zahar (asa cere reteta eu am folosit doar 250 gr)
  • 1 zahar vanilat
  • Pt crema
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar(la fel am folosit doar 250 gr)
  • 1 zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • 200 gr unt/ margarina la temperatura camerei
  • 150 ml lapte
  • 4 lg faina
  • Pt ornat
  • nuca de cocos
  • ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Nicoleta":

Pregatim foile astfel:

Albusurile se bat spuma bine cu un praf de sare.Apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat.Se pune apoi nuca de cocos si faina, amestecand cu o spatula de jos in sus, pentru a nu se lasa compozitia.

Din compozitia obtinuta se coc doua foi.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna jumatate din compzitie si se da la cuptorul incins pentru cca.10 minute.

Intre timp pregatim crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina si apoi se adauga treptat laptele amestecand cu un tel pentru a nu face cocoloase.Se pune pe foc, amestecand continuu pana ce incepe sa se lege.Se trage de pe foc si dupa ce s-a mai racorit putin se adauga esenta de vanilie si untul la temperatura camerei.

Se aseaza o foaie de prajitura si se pune cam 3 sferturi din crema.Se aseaza si cea de-a doua foaie si restul de crema.Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa.

Se da la rece pentru  una- doua ore inainte de servre.

TIPS-URI

1

e bine ca toare ingredientele sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Nicoleta"" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura “O noapte la Venetia”