Prajitura Orangina

de RuxyRux in Prajituri, 28 Sep 2011 | 13588 vizualizari

 

Din pasiunea mea pentru dulciuri a rasarit aceasta prajitura cu portocale si ciocolata care a reusit sa ma incante intr-un mod desavarsit deci...By Ruxy....blat dulce acrisor, crema densa de ciocolata, gem de mandarine , dulceata de portocale si multa frisca...mai mult decat deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • Faina 200 gr
  • Lapte praf 100 gr
  • iaurt 7 linguri
  • zahar 250 gr
  • 3 oua
  • 1 esenta de vanilie 
  • 100 gr unt topit
  • coaja de portocala
  • o lingurita de praf de copt 
  • suc de la 1 portocala
  • o nuca de unt pentru uns tava
  • Sirop:
  • sucul de la 3 portocale
  • 1 plic vanilie
  • 3 linguri zahar pudra
  • Crema de ciocolata:
  • 130 ml frisca lichida
  • 80 gr ciocolata neagra( o bucata)
  • 150 ciocolata cu lapte
  • Decor:
  • un borcan de 300 gr gem de mandarine
  • 300 ml frisca ( se mixeaza)
  • dulceata din coji de portocale
  • trandafiri napolitana( Dr. Oetker)
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Orangina:

Preparam blatul:

Amestecam la mixer in ordinea urmatoare ingredientele:ouale, zaharul, vanilia, coaja de portocala, iaurtul, untul topit, laptele praf, faina si praful de copt, iar la sfarsit sucul de la o portocala.

Ungem cu unt tava de Jena, apoi turnam compozitia si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 de minute( facem testul cu scobitoarea).

Lasam la racit si preparam crema de ciocolata.

Intr-un ibric mai mare turnam frisca lichida si o infierbantam fara insa a aduce la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata si o topim( luam de pe flacara). Lasam deoparte.

Preparam siropul de portocale. Turnam sucul intr-un ibric si punem pe foc mic , adaugam  zaharul si vanilia si nu fierbem, doar infierbantam.

Turnam siropul  peste blat si lasam sa absoarba bine si sa se raceasca usor. Blatul va absorbi tot siropul.

Deasupra punem crema de ciocolata, si dam la rece sa se intareasca ciocolata apoi scoatem si ungem cu gemul de mandarine.

Punem frisca si ornam cu dulceata de portocale, florile de napolitana si ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore bune sau mai bine daca o preparam seara lasam toata noaptea la frigider.

Pentru cei ce iubesc combinatia de portocale cu ciocolata e o nebunie!

 

 

TIPS-URI

1

gemul de mandarine si dulceata de portocale se pot achizitiona de la Hala noua Obor la etaj din magazinele grecesti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Orangina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Praitura cu caise